kittenbeleid

Kittenbeleid

Hier een woordje uitleg over hoe we te werk gaan en hoe je bij ons een Bengaal kitten kan verkrijgen. Bij ons is het niet wie eerst komt eerst maait, maar het geluk en welzijn van onze Bengaal kittens staan steeds voorop. We zijn en voelen ons erg verantwoordelijk naar onze Bengaal kittens toe, en de keuze die we maken waar ze hun verdere leven mogen gaan wonen nemen we dan ook erg serieus.

Ze worden bij ons in de woonkamer geboren, en groeien daar op samen/tussen ons en onze andere Bengaalse katten. Dit zodat ze lekker sociaal worden en gewend zijn aan alle geluiden dat een huishouden met zich meebrengt. Bij ons geen kooien of aparte verblijven voor de Bengaal kittens of volwassen Bengaal poezen.

Onze poezen zijn in hoofdzaak onze huisdieren, en sommige ervan mogen op een verantwoorde en correcte manier af en toe eens een nestje krijgen. Bij ons zijn de kittens geen nummertjes, maar wonen 1 voor 1 in ons hart.

Vanaf de Bengaal kittens de leeftijd van 6 weken hebben bereikt mogen ze hun eerste bezoekjes ontvangen van mensen die serieuze interesse hebben getoond tijdens hun eerste levensweken. Zo kunnen de mensen ook kennis maken met mij, en kunnen ze ook zien hoe en waar de kittens opgroeien. Alsook hoe de dieren hier leven en verzorgt worden, wat ik persoonlijk erg belangrijk vind.

Waarom pas de Bengaal kittens bezoeken op 6 weken?
Omdat op deze leeftijd de karakters van elk kitten individueel al erg duidelijk zijn. En mensen op deze manier een kitten kunnen uitkiezen dat aangaande karakter helemaal bij hen past, en aan hun wensen voldoet. Karakter kan je niet inschatten als het kitten pakweg 3 weken is, of enkel en alleen afgaand op foto.

Ook het uiterlijk alleen mag nooit de reden zijn van de aankoop van een kitten, ook het karakter moet je bevallen. Het is een levend wezentje dat de komende jaren deel zal gaan uitmaken van je leven en je gezin, dus best dat je hierin een weloverwogen en verantwoorde keuze maakt.

Wanneer mensen op bezoek zijn geweest, en het kitten van hun dromen in ons nestje zit kan het kitten gereserveerd worden door middel van een aanbetaling, waarvan je ook een bewijsje ontvangt. Vanaf dan staat het kitten voor jullie gereserveerd. Jullie blijven wekelijks op de hoogte gehouden worden door middel van update’s met foto’s en filmpjes tot de tijd dat het kitten oud genoeg is om te verhuizen.

En zijn uiteraard ook steeds welkom om je kitten een bezoekje te brengen. ( dit wel enkel na afspraak) Ik behoud me ten allen tijde het recht om de koop te ontbinden wanneer dit naar mijn gevoel in het belang van het kitten is.

We hopen af en toe nog eens iets leuks te horen van de kittens, want ze blijven voor altijd in ons hart wonen.

* Wij zijn niet alleen betrokken wanneer het kitten hier woont maar ook nadien zijn we er steeds bij vragen of wanneer er hulp nodig is. *